В Одесі відбулась міжнародна конференція

В Одесі відбулась міжнародна конференція

В Одесі відбулась конференція “Нові виклики в професії приватного виконавця”, організована Асоціацією приватних виконавців України.
У заході взяли участь очільник Національного союзу судових виконавців Республіки Молдова, а також приватні виконавці Литви та Болгарії.

Перша сесія була присвячена переважно новаціям у сфері банкрутства та значення нового кодексу для галузі примусового виконання. Під час другої сесії обговорили етичні аспекти професійної діяльності, розбудові зв’язків з громадськістю та репутації. Також у заході взяв участь Голова Агенції з питань виконання рішень Володимир Боєру, яким було презентовано основні напрямки комунікативної стратегії приватного виконавця.

Заключну сесію присвятили переважно обміну досвідом із зарубіжними колегами.
Так, директор Палати судових приставів Литовської Республіки Довіле Саткаускене розповіла про систему реалізації майна боржників, що працює в Литві. Загалом, можна констатувати, що українська система абсолютно не поступається Литовській – одній з найкращих у світі. Довіле Саткаускене розповіла також про те, що за литовським законодавством, сторона провадження може просити виконавця не надсилати їй документи в паперовій формі, а винятково на електронну пошту. В Україні чинним законом про виконавче провадження також передбачена така можливість і вона активно використовується приватними виконавцями.
Генеральний секретар Національного союзу судових виконавців Республіка Молдова Оксана Новіков продемонструвала систему, до якої підключені усі виконавці Молдови. З системи виконавець онлайн отримує усю демографічну інформацію про боржника починаючи з місця народженні і групи крові і до транспортних засобів якими користується за довіреністю, місцями, де часто буває його транспортний засіб, а також інформації про корпоративні права. Проте, аналог української Автоматизованої системи виконавчого провадження молдовські колеги лише планують запустити наступного року.

Керівники Асоціації приватних виконавців України та Національного союзу судових виконавців Республіки Молдови урочисто підписали Меморандум про співпрацю.

66633740_2380065788906632_316915827066535936_n
66363603_2380065798906631_8868379907369992192_n

Про автора

Інформаційна служба administrator